Als u niet-aangeboren hersenletsel (NAH) heeft, ondervindt u vaak beperkingen of problemen in het dagelijks leven: het gaat niet zoals u wenst en u kunt lichamelijk en mentaal niet meer hetzelfde als vóór het hersenletsel. Dat merkt u op het werk, op school, in uw relatie en gezin, bij het sporten of bij sociale contacten. Ook voor uw naasten verandert er veel. Bij Heliomare kunnen kinderen, jongeren en volwassenen met NAH terecht voor revalidatie.
Revalidatie bij NAH is maatwerk
Ervoor zorgen dat u samen uw naasten nu en in de toekomst zo goed mogelijk kunt functioneren, thuis, op school of werk en in uw vrije tijd. Dat is het doel van revalidatie bij revalidatiecentrum Heliomare. Een standaard revalidatietraject bestaat bij ons niet. Uw revalidatiearts stemt uw behandeling af op uw klachten, wensen en mogelijkheden en de bevindingen van uw revalidatieteam. Dit team bestaat uit onder andere een revalidatiearts, fysiotherapeut, verpleging, ergotherapeut, maatschappelijk werker, bewegingsagoog, psycholoog, logopedist en geestelijke verzorger. U kunt bij Heliomare terecht voor klinische en poliklinische revalidatie. Bij klinische revalidatie nemen we u tijdelijk op in ons revalidatiecentrum. Als u poliklinisch revalideert, woont u gewoon thuis en komt u meerdere dagdelen per week naar het revalidatiecentrum.
Revalidatie volgens laatste inzichten
Revalideren bij Heliomare heeft veel voordelen. Zo ligt Heliomare dichtbij het strand en in de duinen. Niet alleen een prettige omgeving om te zijn, maar ook een omgeving die zich goed leent voor revalidatieactiviteiten. Daarnaast hebben we een Research & Development afdeling die wetenschappelijk onderzoek doet naar NAH. Onze behandelprogramma’s zijn dan ook afgestemd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Bovendien bieden wij revalidatie aan in samenhang met onze andere aandachtsgebieden: Arbeidsintegratie, Onderwijs, Bewegen en Sport. Tot slot bent u als naaste of professionele hulpverlener van iemand met NAH ook welkom bij Heliomare voor advies en ondersteuning. Dit is ook mogelijk als de patiënt met hersenletsel zelf geen behandeling wil.